Публикувано на: ср, окт. 11th, 2017

Пловдив е домакин на Инициативата за сътрудничество между страните от Централна и Източна Европа и Китай 16+1 под надслов “Пловдив – Най-древният град по Пътя на коприната”

Пловдив става домакин на третата работна среща на областните управители по линия на Инициативата за сътрудничество между страните от Централна и Източна Европа и Китай 16+1. Международният форум, който ще се проведе в периода 18-20 октомври, 2017 г., е под егидата на областния управител на Пловдив г-н Здравко Димитров.

16+1 е инициатива на правителството на Китай, целяща да поощри сътрудничеството между Китай и шестнадесетте страни от Централна и Източна Европа (ЦИЕ): Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Черна Гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и Република Македония в областта на инвестициите, транспорта, финансите, науката, образованието и културата.

На 19 октомври 2017 г. в „Гранд Хотел Пловдив“ ще бъде организиран Форум под надслов “Пловдив – Най-древният град по Пътя на коприната”, в рамките на Инициативата 16+1, чиито домакин е Областна администрация – Пловдив.

На срещата са поканени представители на области в държави от Централна и Източна Европа и от Китай, г-н Георг Георгиев – заместник-министър на Външните работи, г-жа Амелия Гешева – заместник-министър на културата, г-н Милко Теофилов – заместник-министър на туризма, посланиците в Република България на страните, потвърдили участие във Форума, областни управители, ректори на пловдивските университети, представители на бизнеса, „Тракия икономическа зона“, „Агенция за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (АНСССКЦИЕ) и НПО.

В рамките на Форума ще бъдат представени три потенциални приоритетни области за сътрудничество: „Култура и туризъм“, „Иновации и икономически зони“ и „Селско стопанство“.

Форумът ще бъде открит от областния управител на Област Пловдив г-н Здравко Димитров, г-н Георг Георгиев – заместник-министър на Външните работи и г-н Йе Чанцин – заместник генерален директор на Службата на външните работи към Народното правителство на провинция Хъбей.

С настоящето имаме удоволствието да ви поканим на събитието, което ще се проведе на 19 октомври от 10.00 часа, „Гранд Хотел Пловдив“, зала „Пловдив“. Моля да потвърдите участието на представители на вашите медии до 13 октомври, за да можем да подготвим акредитациите. Изпратете на e-mail: press@pd.government.bg имената и длъжностите на колегите, които ще присъстват на Форума.

Коментари